Africatour 2015

Africatour 2015

Welcome to our blog

We're going to Africa to meet people and try to understand the people, the nature and the culture of this gigantic continent. We will try to ensure the uniqueness of each country we visit. Our plan is to visit 10 countries on our way from Cape Town to Dar es Salaam. Do you have ideas on what we should do and see so please let us know.

Surely it will happen a lot of unplanned happenings during our safari, some of the experience Will we write down here.
We like to know what is happening in your world, in big and small things.
We 'll try to make updates once a week.


Send an email to be a executive member of our blog, but you can also post comments without being a member: mailto:mail@africatour2015.se

Adress to our website and Gallery: http://conspict.se

Zanzibar

Rout reportPosted by Ann Tue, December 08, 2015 08:14:14

Nu är vi där, på ön som lockat o som inte gör oss besvikna.

Vi tog oss hit i god tid innan barninvasion för att säkra att det hotell som vi bokade i slutet av aug(det enda hotell som hade platser kvar enl booking.com) verkligen kan ta emot oss alla(20 p)De har nämligen avstått från att konfirmera bokningen trots flera påstötningar o vid tfn samtal ”hakuna matata”= det ordnar sig, vilket det också gör men till ett mkt högre pris än avtalat.

Vi har bestämt oss för hakuna matata.

I väntan på att alla våra kära kommer åker vi runt ön o prövar lite olika ställen för att hitta Zs själ.

Kärran har vi parkerat i Dar, då många rådde oss det, dyrt o frakta, inga campingplatser osv. Svårt att säga om det var rätt beslut, saknar henne en del, men vi har hittat en härlig taxichaffis, som gör ”allt” för oss.

Livet här levs förstås som i övr Africa längs vägarna men också på de underbara stränderna. Östsidan mer ”drabbat” av tidvattnet o därmed packas den vita sanden här så det går utmärkt att cykla på stranden o ungarna spelar fotboll, överallt läggs det nät –alltför finmaskiga så de små barnfiskarna får aldrig en chans att växa till sig, men hungern styr, ett panafricaproblem.

Vanlig båttyp är trimaranen, gjord av hårt mangoträ o med lappade bomullssegel med tampar i alla de material o längder, ej helt enkelt att kryssa-vi hängde med för att snorkla ute på korallreven o fick se alla akvariefiskarna x massor i strlk.

Det som vi störs av är förstås alla som vill sälja ngt till oss, alltifrån snäckor till hantverk osv ofta ses masaier med sina typiska utstyrslar+ plastsandaler o solbrillor o vi tänker att dom borde ju vara i masailand, samtidigt som vi skäms lite för o förstår, att det är vi, som får dom att vara här för då har dom en liten chans att kunna få ihop till levebrödet…

Z är just nu styrsellöst, man underkände valet av sittande president i oktober o tänker att man ska ha ett nyval i jan el feb. En del predikar självständighet, som jag nämnt förut men de vi pratar med här ar förtjusta i Magifulio= Tanzanias president som blev vald på fastlandet, då han verkligen tagit ett rejält antikorruptionsgrepp o därmed väckt respekt i flera andra stater i Africa.

Det blir mer reflektioner runt Z-livet o familjesamvaron i jul-Nisse o Sigge firar tom nyår med oss!

Som plåster på apokalypsstämningen som råder just nu i världen fungerar den afrikanska natten med dess stjärnhimmel o ljumma vindar o John Lennons text

Imagine there`s no countries

It isn`t hard to do

Nothing to kill or die for

And no religion too

Imagine all the people

Living life in peace

Iaf litegrann

Kram på er
Ann

PS finns lite nya bilder i Gallery under "conspict.se"
Kwaherini
Tommy


  • Comments(3)//www.africatour2015.se/#post28